Fietsvakanties

Moeilijkheidsgraad

Om je te helpen een geïnformeerde keuze te maken, wordt telkens de moeilijkheidsgraad van de fietstocht bij het programma aangeduid:

 Gemakkelijk  Licht fietsen en gemakkelijke trajecten. Een bijna uitsluitend vlakke fietstocht te vergelijken met Vlaanderen en Nederland. Een tocht voor jong en oud.

 Gemiddeld  Gemiddelde programma’s met af en toe een licht heuvelachtig parcours. Overwegend licht en vlak lopend terrein.

 Gevorderd  Fietstochten met een goede mix van vlakkere stukken en af en toe langere hellingen, zonder dat deze overheersen. Laat je niet afschrikken! Onze fietsreizen zijn er voor iedereen en zijn over de hele lijn gemoedelijk.

Fietsen

We bieden al enkele jaren alle fietsreizen aan met eigen fiets. Op alle reizen kan je jouw eigen vertrouwde (elektrische) fiets veilig meenemen. Vertrek voor alle reizen is voorzien aan ons kantoor in Boechout, waar je jouw auto met een gerust hart kan achterlaten.

Nieuw!  Vanaf 2024 kan je ook een kwalitatieve elektrische fiets huren bij Reizen Lauwers.

In onderstaande prijzen is het gebruik van de fiets, een fietshelm, een fietsslot en een schadeverzekering inbegrepen. Wij zorgen voor het transport van en naar de gekozen opstapplaats!

Aanhangwagen

Al onze fietsreizen gaan door met onze eigen fietsaanhangwagen met hydraulisch liftsysteem! Opgelet: om je fiets veilig te kunnen laden moeten fietstassen van de fiets verwijderd worden.

Kleding

Goede fietskleding is net zo belangrijk als een goede fiets. Vooral een speciale fietsbroek kan nuttig zijn. Ook fietshandschoenen verhogen het comfort enorm en beschermen uw handen. Hoewel we natuurlijk het liefste fietsen in de zon, kan je er best rekening mee houden dat het ook wel eens kan regenen. Neem dus zeker ook regen- en windbestendige kledij mee. Tenslotte adviseren we je om schoenen te dragen met een harde zool waar je zowel goed mee kan fietsen als wandelen.

Veiligheid

Laat jouw fiets grondig nakijken voor vertrek. We adviseren je om onderweg altijd een fietshelm te dragen. Moderne helmen hebben een adequate ventilatie, zodat je het niet te warm zal krijgen. Van Reizen Lauwers krijg je een fluovest aangeboden. Op deze manier zijn we als groep steeds zichtbaar in het verkeer.

Eten en drinken onderweg

Het is zeer belangrijk voldoende water te drinken onderweg om je vochtbalans op pijl te houden. Breng dus zeker een hervulbare drinkbus mee. Kleine snacks komen ook van pas om de verbruikte energie snel terug aan te vullen. Zo rijd je zonder vermoeidheid verder.

Genieten

Stop eens onderweg voor een mooie foto of om eenvoudig één van de schitterende landschappen in je op te nemen. Snuif de geuren van de kruiden langs de weg, voel de wind in de haren en hoor de vogels fluiten. Fietsen is steeds een ervaring voor alle zintuigen. Genieten staat voorop bij onze fietsvakanties.

Accessoires

Je kan je spullen meenemen op de fiets in een fietstas van Reizen Lauwers. Je mag echter ook jouw eigen fietstassen meenemen.

Centrale vertrekplaatsen

BOECHOUT, Reizen Lauwers, Nijverheidsstraat 17, 2530 Boechout

Andere mogelijke opstapplaatsen*

ERPE-MERE Carpoolparking - Oudenaardsesteenweg 346 - 9420 Erpe-Mere

GENTBRUGGE, P+R Gentbrugge Arsenaal, Brusselsesteenweg 602, 9050 Gent

KORTRIJK P+R Expo President Kennedylaan t.h.v. Kinepolis, 8500 Kortrijk

LUMMEN Carpoolparking, Uitrit 26 E314

SINT-JOB-IN-’T GOOR St Job in ‘t Goor P+R, 2930 Brasschaat

SINT-NIKLAAS, Hotel Serwir, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas

*mogelijke opstapplaatsen staan bij iedere reis gespecifieerd.