Genieten van Parijs

Genieten van Parijs

Dag 1 • België - Parijs
We rijden Parijs binnen met zicht op La Défense en de Champs-Elysées en rijden dan langsheen de Seine om zo via enkele belangrijke “avenues” de Tour Montparnasse te bereiken. Hier genieten we van een panoramisch zicht over de stad (± € 12 pp). Tijdens dit facultatief bezoek is er reeds een korte shopping-tijd in de vele winkels van het Montparnasse-complex voorzien. Daarna rijden we naar de Jardin du Luxembourg en wandelen naar het Panthéon en de kerk Saint-Etienne-du-Mont waar we het graf zien van Sainte-Geneviève, patrones van Parijs. We wandelen nog even op La Défense en rijden dan naar Rueil-Malmaison voor onze overnachting.

Dag 2 • Parijs
We starten deze dag met een mooie facultatieve boottocht (± € 10 pp) op de Seine waarbij we vele gebouwen op een originele manier kunnen bewonderen. Aansluitend rijden we naar het Louvre en de Opéra Garnier. Betalend bezoek is mogelijk maar dit is tegelijk vrije tijd om te flaneren langs de vele winkels en beroemde grootwarenhuizen als Lafayette en Le Printemps. Ook het Hard Rock Café en het Musée Grévin zijn in die buurt. Daarna keren we terug naar het hotel. Deze avond kunnen we facultatief een cabaret show bijwonen in de 'Paradis Latin' (te reserveren bij inschrijving). Bij een glaasje champagne genieten we van een schitterend schouwspel van kleur en ritme, rijk versierde kostuums en hoofdtooien en worden we vermaakt door bijzondere dansers en danseressen.

Dag 3 • Parijs – België
In de voormiddag rijden we naar Le Marais, een trendy wijk waar heel wat jonge couturiers zich komen vestigen. Vervolgens wandelen we op het Ile-de-la-Cité, het historisch hart van Parijs, met als belangrijkste bezienswaardigheid de Notre Dame.
Na de middag gaan we naar Montmartre met de bekende witte kerk Sacré Coeur en het drukke Place du Tertre. De flinke stappers kunnen nog wandelen naar de laatste wijngaard ‘Clos Montmartre’, en de molens van Montmartre. Rond 16u00 verlaten we Parijs en rijden naar België.

Opgelet: volgorde programma kan gewijzigd worden afhankelijk van plaatselijke evenementen

HOTEL THE ORIGINALS CITY RUEIL CENTRE***

Ligging: gelegen in het centrum van Rueil-Malmaison, vroeger de wonnplaats van Napoleon en zijn vrouw Joséphine, vlak bij restaurants en winkels. Met de RER zijn we in 4 haltes aan de Champs-Elysées.

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, cocktailbar, gratis wifi, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, airco en bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen menu in restaurant in Rueil-Malmaison (10 -15 minuten wandelen vanaf het hotel)

  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België