Citroenfeesten in Menton & Carnaval in Nice

Dag 1 • België - Lyon

Via Luxemburg, Nancy en Dijon rijden we naar Lyon voor een avondmaal en overnachting in het ***hotel Kyriad Lyon Sud Givors.

Dag 2 • Lyon - Cavaillon - Menton

Met een verkwikkend ontbijt achter de kiezen trekken we richting Menton. Onderweg houden we halt in het pittoreske stadje Cavaillon, bekend van de lekkerste meloenen. Gelegen aan de voet van de heuvel Saint Jacques staat een opmerkelijk erfgoed met tal van Romeinse overblijfselen, beslist een ommetje waard. In de gezellige binnenstad kuieren we vervolgens o.a. voorbij één van de mooiste synagogen in Europa en een romaanse kathedraal uit de 12e eeuw. Na een kort bezoek zetten we onze weg verder naar Menton waar we verblijven in het ***hotel Royal Westminster.

Dag 3 • Route de Mimosa

In februari staan de mimosastruiken met kleine gele bloemetjes volop in bloei waardoor we onderweg regelmatig worden bedwelmd door de heerlijke geur. Op het mooiste gedeelte van de ‘Route de Mimosa’  stoppen we bij bijzonder charmante dorpjes, waaronder Tanneron - hét centrum van de mimosa - en het schilderachtige Mougins. Dit laatste mogen we overigens letterlijk nemen, want het schattige dorpje gelegen op een heuvel was een ware trekpleister voor kunstenaars zoals Pablo Picasso en de fotograaf Man Ray.

Dag 4 • Carnaval in Nice

Na een ontspannen ochtendwandeling door onze mondaine verblijfplaats zetten we koers naar Nice, dat baadt in een stijlvolle carnavalsfeer. We bewonderen vanop onze tribuneplaatsen de Batailles de Fleurs, een kleurige parade met prachtig met bloemen versierde praalwagens. Alvorens de verlichte carnavalsstoet de donkere straten betovert, nuttigen we in de beroemde badplaats een heerlijk avondmaal. Nog nagenietend van het magische avondspektakel keren we terug naar ons verblijfhotel in Menton.

Dag 5 • Menton & Citroenfeesten

Onze vrije voormiddag leent zich uitstekend voor een deugddoende strandwandeling of een beetje shopping. Na het vrij middagmaal nemen we plaats op onze tribuneplaats voor de unieke fruitcorso met alweer magnifiek getooide praalwagens. Versierd met citroenen en sinaasappels trekt de parade op het ritme van de talrijke dansgroepen door Menton. Nadien kunnen de liefhebbers nog een bezoek brengen aan de Biovès-tuin, versierd met tijdelijke “citruskunstwerken” in oogverblindend gele en oranje tinten.

Dag 6 • Menton – Montélimar – Mâcon

We verlaten Menton en rijden langs de autosnelwegen naar Mâcon. Onderweg maken we nog even een tussenstop in het  historisch centrum van Montélimar. In de smalle straatjes kunnen de zoetekauwen trouwens nog een overheerlijk souvenirtje aankopen, de vermaarde ‘Nougat de Montélimar’. Ten slotte vervolgen we onze weg naar Mâcon waar we overnachten in het ***hotel De Bourgogne.

Dag 7 • Mâcon - België

In de ochtend verlaten we Mâcon en rijden na een smaakvolle en overweldigende week terug naar België.

Inbegrepen

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR 
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 7e dag het ontbijt 
  • Tribuneplaatsen Corso in Menton, Batailles de Fleurs & Corso Illuminé in Nice
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Praktische info

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart „„
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

HOTEL ROYAL WESTMINSTER ***

Ligging: gelegen in hartje Menton, onmiddellijk bij het strand en de wandelpromenade, omgeven door een mooi park met uitzicht op zee 

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, 2 restaurants, bar, terras, tuin, poolzaal, bibliotheek, mooi ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, airco, gratis wifi, gedeeltelijk met zeezicht 

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds menu met streekgerechten (wijn & koffie inbegrepen in Hotel Royal Westminster) 

Deze reis is momenteel niet beschikbaar. Klik op onze suggesties voor een gelijkaardige reis.