Culinair genieten in Normandië

Dag 1 • België - Fécamp - Villedieu-Les-Poêles

Voor de middag rijden we naar Fécamp. Hier bezoeken we het Palais Bénédictine. Na de rondleiding door dit prachtige paleis, het museum en de distilleerderij genieten we nog als afsluiter van een heerlijke likeur. ’s Namiddags zetten we onze weg verder via de Pont Noramndie richting Villedieu-Les-Poêles waar we logeren in het ***hotel Le Fruitier.

Dag 2 • Caen - landingsstranden

In de ochtend rijden we naar Caen. Tijdens een stadswandeling brengen we een bezoek aan het Château Ducal en de kerk van l’Abbaye-aux-Hommes. Na de middag brengen we een facultatief bezoek aan een typische cidrerie met aansluitend een degustatie van cider en calvados (± € 5 pp). Via de landingsstranden van Arromanches en Omaha Beach rijden we terug naar ons hotel waar we genieten van een menu met streekspecialiteiten.

Dag 3 • Sainte-Mère-Eglise - Saint-Vaast-la-Hougue

Voor de middag rijden we naar Sainte-Mère-Eglise voor een kort bezoek. Daarna gaat het via Utah Beach en Valognes naar Saint-Vaast-la-Hougue, een schilderachtig vissershaventje.Hier maken we kennis met de oesterteelt. Aansluitend brengen we nog een facultatief bezoek aan een kaasmakerij (± € 4 pp) om vervolgens naar ons hotel te rijden waar we worden verwacht voor een gastronomisch avondmaal.

Dag 4 • Villedieu-Les -Poêles - Rouen - België

Na ons ontbijt rijden we naar Rouen, de hoofdstad van Normandië. Samen met de kathedraal behoren de Rue du Gros-Hologe en de glasramen van de kerk Sainte Jeanne d'Arc tot de balangrijkste bezienswaardigheden. Na de middag zetten we onze weg verder richting België.

Inbegrepen

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 4e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Praktische info

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

Hotel Le Fruitier***

Ligging: in het centrum van het koperstadje Villedieu-les-Poeles

Uitrusting: receptie, lift, bar, terras, restaurant, mooie kamers met bad of douche, toilet, telefoon, tv, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, dag 1 een 3 gangenmenu, dag 2 een 3 gangenmenu met streekspecialiteiten en dag 3 een 4 gangen gastronomisch menu