Sensationeel Londen & ABBA Voyage

Zitplaats ABBA Voyage is inbegrepen in de prijs! 

Dag 1 • België - Londen

We vertrekken richting Calais voor onze overtocht naar Dover. Eenmaal toegekomen op het Britse vasteland, zetten we onze rit verder doorheen Kent naar Greenwich. In de geboorteplaats van Henry VIII wandelen we o.a. langs het Queen's House, de  Royal Observatory en het Royal Naval College. Van hieruit kunnen we een boottocht maken naar het centrum van Londen (facultatief ± £ 15 pp). Zo krijgen we al een eerste maal de kans om verschillende Londense bezienswaardigheden van dichtbij te bewonderen. Daarna volgt nog een stadsrondrit in het kloppend hart van Londen: Parliament Square, Whitehall, Trafalgar Square, Pall Mall, St. James’s Palace, Piccadilly en een zicht op Hyde Park. Tegen de avond nemen we onze intrek in het ***Ibis London Excel Docklands.

Dag 2 Sensationeel Londen* - ABBA Voyage 

Midden in het Queen Elizabeth Olympic Park staat de ‘Arcelor Mittal Orbit’. Dit hoogste kunstwerk van Groot-Brittannië was dé topattractie tijdens de Olympische Spelen van 2012. De sportievelingen onder ons kunnen de 455 treden tellende trap nemen, voor de anderen is er een lift beschikbaar. Vanaf de uitkijkplatformen genieten we vervolgens van een fenomenaal panoramisch uitzicht over de stadions in het park, maar ook over Londen en zijn skyline. De ultieme adrenaline-kick beleven de durvers met “The slide”. De hoogste en langste tunnelglijbaan ter wereld brengt de waaghalzen heelhuids terug op de grond in 40 seconden, werkelijk sensationeel! Eenmaal bekomen van de adrenaline, rijden we naar Canary Wharf. Deze voormalige havensite leent zich uitstekend voor wat vrije tijd. De shoppingliefhebbers mogen zich alvast verheugen op de vele winkels in de ondergrondse shopping mall, maar ook een terrasje aan het West India Dock behoort tot de mogelijkheden, net als een bezoek aan het ‘Museum of London Docklands’. Tegen de avond vertrekken we tijdig van ons hotel naar de ABBA Arena om daar iets te eten en alvast in de sfeer te komen. Een gigantisch scherm met 65 miljoen pixels, 160 camera’s en een productiekost van £ 140 miljoen pond, tot zover de gortdroge opsomming van wat één van de meest indrukwekkende muzikale shows van de eeuw mag worden genoemd. De Britse kwaliteitskranten loofden ‘ABBA VOYAGE’ terecht met 5 sterren en schitterende reviews: ‘Groundbreaking’, ‘Mindblowing’, ‘Dazzling retro-futurist extravaganza!’,…  Het lijkt wel of de vier Zweedse popiconen zo uit de disco galaxy van de jaren zeventig werden geteleporteerd. De levensechte avatars zingen en swingen in hun meest schitterende outfits en begeleidt door een ijzersterke live-band knalt de ene hit na de andere uit de onweerstaanbare geluidsmuur. ‘Dancing Queen’, ‘Lay all your love on me’, ‘Mamma Mia’, ‘Knowing me, knowing you’, S.O.S., …  ze passeren allemaal de virtuele revue. Diegenen die wensen, mogen zich trouwens uitdossen in hun meest flamboyante disco-outfit! Na dit unieke spektakel brengt onze chauffeur ons ‘Thank you for the music’- gewijs terug naar het hotel, waar we nog gezellig kunnen napraten in de bar.

* Wie er de voorkeur aan geeft om deze dag anders in te vullen, kan uiteraard op eigen houtje naar het centrum van Londen, dat makkelijk bereikbaar is vanaf ons hotel.

Dag 3 • Londen - België

De avonturiers onder ons kunnen na een deugddoend ontbijt de ‘IFS Cable Car’ nemen aan de Royal Docks Terminal, een 100-tal m van ons hotel. Met een ‘round trip’ glijdt de 1,1 km lange kabelbaan op een hoogte van 90 m over de Thames (facultatief ± £ 14).  De O2 Arena, de Royal Docks, het Olympisch Park, Greenwich centrum maar ook de Thames Barrier, ze zien er vanuit de lucht vaak nog spectaculairder uit! Diegenen die deze ochtend liever wat rustiger doorbrengen, mogen instappen op onze autocar naar Londen centrum, waar we proberen om een deel van de aflossing van de wacht te zien of een wandeling te maken in de buurt van de Tower. Nadien is het tijd om Londen te verlaten, nemen we de ferry vanuit Dover naar Calais en zetten we koers naar België.

Opgelet: afhankelijk van plaatselijke evenementen kan het programma aangepast worden.

Inbegrepen

  • Zitplats ABBA Voyage
  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR
  • Kamer met Engels ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Praktische info

  • Internationaal reispaspoort is verplicht
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Vreemde munt: Britse pond

IBIS LONDON EXCEL DOCKLANDS***

Ligging: gelegen in het populaire Docklands ten zuidoosten van Londen aan de rivier de Thames met uitzicht op het Royal Victoria Dock; metrostation naar centrum Londen op minder dan 500 m van het hotel 

Uitrusting: modern hotel, 24-uursreceptie, lift, restaurant, bar, slaapkamer met bad of douche, toilet, haardroger, bureau, thee- en koffiefaciliteiten, gratis wifi, tv en telefoon

Maaltijden: 1e avondmaal in restaurant vlakbij het  hotel, 2e avond vrij avondmaal