Winter in Normandië

Dag 1 • België - Rouen - Villedieu-Les-Poêles

Voor de middag rijden we naar Rouen, de hoofdstad van Normandië. Samen met de kathedraal behoren de Rue du Gros-Horloge en de glasramen van de kerk Sainte Jeanne d’Arc tot de belangrijkste bezienswaardigheden. Het spreekt voor zich dat de stad in deze periode in een unieke kerstsfeer baadt. ’s Namiddags zetten we onze weg verder richting Villedieu-Les-Poêles waar we logeren in het mooie ***hotel Le Fruitier.

Dag 2 • Omaha Beach - Bayeux - Caen

In de ochtend rijden we via Saint-Lo naar de hoge rotskust Pointe du Hoc. We maken een mooie rondrit langs de landingsstranden tot in Bayeux. Hier brengen we een facultatief bezoek aan het beroemde tapijtwerk van koningin Mathildis van Vlaanderen en haar hofdames (± € 10 pp). Vervolgens rijden we naar Caen waar we een bezoek brengen aan de gezellige kerstmarkt. De liefhebbers kunnen nog een bezoek brengen aan de kerk van l’Abbaye-aux-Hommes.

Dag 3 • Villedieu-les-Poêles - Mont Saint-Michel

Na ons ontbijt maken we een wandeling in het gezellige centrum van Villedieu-Les-Poêles. We brengen een facultatief bezoek aan het Atelier du Cuivre (± € 8 pp). Na de middag rijden we naar de Mont Saint-Michel. Er heerst in deze periode van het jaar een extra gezellige sfeer. Naast de traditionele verlichting schitteren in de smalle steegjes een heleboel twinkelende kerstlichtjes. Jawel, Mont Saint-Michel by night wil je echt niet missen!

Dag 4 • Villedieu-Les-Poêles - Lisieux - Honfleur - België

Voor de middag rijden we naar Lisieux. Hier brengen we een bezoek aan de basiliek van de H. Theresia, de twee verdiepingen tellende basiliek met de vele mozaïksteentjes. Vervolgens houden we nog even halt in Honfleur en rijden we via de Pont de Normandie terug naar België.

Inbegrepen

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 4e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Praktische info

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

Hotel Le Fruitier***

Ligging: in het centrum van het koperstadje Villedieu-les-Poeles

Uitrusting: receptie, lift, bar, terras, restaurant, mooie kamers met bad of douche, toilet, telefoon, tv, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3-gangen menu

Deze reis is momenteel niet beschikbaar. Klik op onze suggesties voor een gelijkaardige reis.