Zuid-Afrika

Meer info nodig?

Zuid-Afrika is een fenomeen: u vindt er immers een samenvatting van wat onze wereld te bieden heeft in één land: moderne steden, prachtige stranden, uitgestrekte ruimtes, indrukwekkende berglandschappen bevolkt door een smeltkroes van blank, gekleurd en zwart. Houdt u klaar om tijdens de safari’s ‘The Big Five’ te zien en geniet vooral van een heerlijk klimaat en een gastvrije bevolking. Tijdens deze reis maakt u kennis met een enorme diversiteit: van het westers aandoende Kaapstad met de befaamde wijnroute tot de safari’s in hartje wildtuin en de onvergetelijke landschappen van de de Blyde Rivir Canyon. Wij bieden u hierbij een erg volledige rondreis aan, waarbij elk aspect afzonderlijk en het geheel u ‘de reis van uw leven’ zal bezorgen.

Dag 1 • Brussel - Kaapstad

Thuis opgehaald wordt u naar de luchthaven van Zaventem gebracht voor uw vlucht naar Kaapstad.

Dag 2 • Kaapstad

Vooraleer u naar het hotel Lagoon Beach rijdt, maakt u al even kennis met de stad: een korte wandeling door de Compagniestuinen en door de kleurrijke buurt van de BoKaap. Na het inchecken en de vrije lunch gaat u natuurlijk (indien het weer het toelaat!) met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, van waaruit u een heerlijk uitzicht hebt op de stad en haar omgeving. De dag eindigt in het bijzonder gezellige Victoria en Alfred Waterfront, waar u ook zal dineren.

Dag 3 • Kaapse Schiereiland

Vandaag verkent u het Kaapse Schiereiland, met bezoek aan Maiden’s Cove en aan Groot Constantia, het oudste wijndomein van de Kaap. Ook de pinguïnkolonie bij Boulders Beach staat op het programma, net zoals het meest zuidwestelijke punt van Afrika: Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. Dineren doet u in Houtbaai, waar heerlijke vis (kingclip) geserveerd zal worden.

Dag 4 • Robben Island en Langa

Vandaag bezoekt u Robben Island, het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat. U vaart met de ferry vanuit de V en A (Robben Island ligt zowat 8 km van de stad), maakt met de bus een lokale toer op het eiland en bezoekt de gevangenis onder de leiding van een gids die zelf ook in het complex gevangen zat. Na de vrije lunch in de V en A brengt u – uiteraard onder leiding van een plaatselijke gids – een tweetal uren door in Langa, het oudste ‘township’ bij Kaapstad. U maakt hier kennis met de leefgewoonten van de mensen in hun eigen woongebied, waarbij u zal merken, dat ook binnen de gekleurde gemeenschap grote verschillen bestaan. Na het bezoek geniet u van nog wat vrije tijd en het diner in een restaurant in de V en A.

Dag 5 • Botanische tuin en wijndomeinen

Laat u inspireren door natuur, luxe en wijn. Eerst bezoekt u Kirstenbosch, een prachtige botanische tuin aan de voet van de Tafelberg. U kan vrij lunchen in Lourensford, een zeer mooi wijndomein bij Somerset West, en daarna bezoekt u Vergelegen, een al even zalig domein in de onmiddellijke buurt, waar onder andere Nelson Mandela, de Clinton’s en Queen Elisabeth u voorafgingen. Daarna gaat het naar Stellenbosch, meer bepaald naar het fraaie ****Devon Valley hotel, heerlijk gelegen aan de rand van de stad, voor diner en overnachting. 

Dag 6 • Wijnroute

Voor de middag geniet u van het chique stadje Franschhoek, met oa. het Hugenotenmonument en talrijke galerijen en terrasjes. Voor een wijnproeverij en de vrije lunch trekt u naar Neethlingshof, een van de vele wijndomeinen in de Stellenbosch regio. De wijn is hier van uitstekende kwaliteit, dankzij de bijzondere ligging van de wijngaarden: beschermd tegen de wind en de koude door de omliggende bergen met meer dan voldoende zon en regen.. ideaal met andere woorden! Ne de lunch kan u genieten van de faciliteiten van het prima Devon Valley hotel, of mee op bezoek gaan in de studentenstad Stellenbosch, met o.a. het kleine, maar best leuke Stellenbosch museum en uiteraard Oom Samie se Winkel, het oudste en beslist bekendste ‘warenhuis’ van Zuid Afrika. Dineren en overnachten doet u opnieuw in het Devon Valley hotel.

Dag 7 • Binnenlandse vlucht naar Durban en de Wetlands

In de voormiddag, na een heerlijk ontbijt, neemt u een binnenlandse vlucht naar het 1600 km verder gelegen Durban: hierdoor spaart u gewoon twee volle dagen onnodig bus transport uit. Een volgende andere bus wacht u op de luchthaven voor een korte transfer naar Ballito, voor een vrije lunch in een restaurant zo goed als op het strand van deze fijne badplaats aan de Indische Oceaan. Ne een wandeling en wat vrije tijd hier rijdt u verder naar Saint Lucia, waar u logeert in het ***Elephantlake hotel, centraal gelegen in het kleine stadje.

Dag 8 • Nijlpaarden en krokodillen

Vanochtend maakt u een geweldige twee uren durende boottocht op het ‘estuarium’ van uw verblijfplaats. U bekijkt hier niet enkel nijlpaarden van erg dichtbij, maar wellicht ook heel wat vogelgebroed op de oevers. Na de vrije lunch leert u alles over krokodillen tijdens een bezoek aan het Croc Center, een wetenschappelijk project dat zich met deze oeroude diersoort bezighoudt. Na afloop rijdt u verder naar Hluhluwe, waar we voor twee nachten inchecken in het ***+Anew hotel Hluhluwe.

Dag 9 • Hluhluwe - Umfolozi

Na het ontbijt wacht u een eerste ‘open jeep safari’: gedurende het grootste gedeelte van de dag rijdt u door het Hluhluwe-Umfolozi reservaat, het oudste en op één na grootste ‘wildpark’ van Zuid Afrika. Dit park is natuurlijk bevolkt door o.m. de ‘Big 5’ waar u onder leiding van bijzonder ervaren rangers naar op zoek gaat. Diner en overnachting vanavond opnieuw in het prima Anew Hluhluwe hotel.

Dag 10 • I-Swatini

Vandaag staat een langere, maar o zo mooie rit op het programma. U rijdt via de grenspost in Golela/Lavumisa Zuid-Afrika uit en ISwatini, het vroegere Swaziland binnen. Na een koffiestop in het mooie Nisela en een lunchbreak in het prachtig gelegen Mantenga staan een bezoek aan een kaarsenfrabriek - annex handycraftmarket - en een bijzondere glasblazerij/fabriek op uw programma. Diner en overnachting in het ***Happy Valley hotel in de mooie Ezulwini vallei.

Dag 11 • Krugerpark

Het gaat opnieuw naar Zuid Afrika via de grenspost bij Matsamo/Jeppe’s Reef. Een half uurtje verder stapt u over de brug over de Crocodile River tot bij de ingangspoort tot het Krugerpark, de veruit grootste en wellicht ook meest bekende ‘wildtuin’ in Zuidelijk Afrika. Op zijn 22.000 km2 (twee derde van België) vindt elke safariganger zijn of haar gading... enkel de dieren nog opzoeken is nu aan de orde. Vandaag rijdt u met de eigen bus door het park, met stops in Afzaal en Skukuza, omheinde en beveiligde rustkampen. De volgende drie nachten dineert en slaapt u in het bijzonder mooi gelegen ****Kruger Gate Protea Marriott hotel, vlakbij de poort tot het park – subliem!

Dag 12 • Blyde River Canyon

Via Hazyview naar Graskop, waar de zijderups en haar productie uw aandacht vraagt. In Pelgrim’s Rest, een gerestaureerd mijnwerkersdorp tussen imposante bergen is er tijd voor de lunch, waarna u een prachtig natuurschouwspel geserveerd wordt bij de Drie Rondavels en bij de potholes bij Bourcke’s Luck. De nachten hier op deze plek in Zuid Afrika brengt u door in uw hotel in pure lodge-stijl, met o.m. een prachtig infinity-zwembad.

Dag 13 • Krugerpark

Uw laatste dag in ‘de bush’ brengt u door in een open jeep, met aan het stuur een prima ranger, die met u opnieuw op zoek gaat naar alle dieren in het park. Vanuit de jeep vanop enkele meters een troep olifanten zien voorbijwandelen is een onvergetelijke belevenis : zorg voor voldoende opslagruimte op uw fototoestel: u zal die nodig hebben. Een laatste heerlijk buffet wacht op u in het Kruger Gate hotel. 

Dag 14 • Johannesburg - Brussel

Na een rustig ontbijt en voldoende tijd om te pakken brengt de bus u naar OR Tambo, de internationale luchthaven van Johannesburg voor inscheping op uw KLM vlucht naar Brussel.

Dag 15 • Brussel

Vanuit de luchthaven wordt u in de voormiddag weer terug tot voor uw huisdeur gebracht, met een koffer vol fantastische reisherinneringen en een reeks foto’s die u uw verdere leven met meer dan veel genoegen zal blijven herbekijken...

Inbegrepen

 • GRATIS luchthavenvervoerin gans Vlaanderen
 • Voorreisvergadering
 • Fooien voor lokale gidsen & chauffeurs
 • Visum
 • VIP Lounge & Fast Lane bij vertrek
 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen

*1 adres per dossier.

Praktische info

 • Schitterende, erg afwisselende en niet te vermoeiende reis door een van de mooiste landen ter wereld
 • Prijs/kwaliteit TOP
 • HALF pension
 • Met eigen Nederlandstalige gids / reisleider

Volgens programma

SwingContent/1/9/9/3/0/adobestock_23326937.jpeg
Wereld - Begeleide rondreizen & Citytrips

Las Vegas

SwingContent/1/9/9/3/7/adobestock_115661400.jpg
Wereld - Begeleide rondreizen & Citytrips

New York - Washington - XXL

SwingContent/1/9/3/1/1/adobestock_627515942.jpg
Wereld - Begeleide rondreizen & Citytrips

Vietnam - Cambodja

SwingContent/1/9/3/3/9/adobestock_7432211.jpg
Wereld - Begeleide rondreizen & Citytrips

Indonesië