Expeditie Noorderlicht, winters genieten in Zweeds Lapland

Dag 1 • België - Kittilä - Tärendö

Na een rechtstreeks vlucht vanuit Brussel naar Kittilä wacht onze plaatselijke chauffeur ons op voor een twee uur durende transfer doorheen Lapland. In het prachtige Lainio Snow Village maken we een tussenstop, bewonderen we de sneeuwsculpturen in het feeëriek verlichte ijshotel en genieten we van een lekker middagmaal. Eenmaal ingecheckt in ons verblijfshotel de Arctic River Lodge verwent de kok ons met een driegangen menu met lokale specialiteiten. Wie weet spotten we vanavond al het noorderlicht op het noorderlichtterras?

Dag 2 • Huskysledetocht - fakkeltocht

Met een stevig ontbijt achter de kiezen maken we ons klaar voor een sleetocht met husky’s. Een ervaren gids geeft ons vooraf meer uitleg en begeleidt ons gedurende de tocht door de Zweedse wildernis. Tijdens de voorziene rustmomenten kunnen we om de beurt wisselen van bestuurders- naar passagiersplaats en maken we wat nader kennis met de vrolijke honden. Met een flinke honger schuiven we vervolgens aan tafel voor het middagmaal. Tot aan het avondmaal voorzien we vrije tijd. Diegenen die dat wensen, kunnen eropuit trekken met sneeuwschoenen of crosscountry ski’s. Uiteraard mogen we ook lekker warm binnen in onze lodge gebruik maken van de faciliteiten, een deugddoende sauna bijvoorbeeld. Na een heerlijk avondmaal hijsen we ons opnieuw in onze donzen winterplunje en hopen we tijdens de begeleide fakkeltocht wederom op een spectaculaire voorstelling van het noorderlicht.

Dag 3 • Rendiervoederplaats - sneeuwscootertocht

We beginnen de dag met een busrit naar een rendiervoederplaats, waar we de prachtige dieren kunnen bewonderen en zelf voederen. Na het middagmaal stappen we op één van de meest typische voertuigen in Lapland, de sneeuwscooter. Het gekozen traject hangt af van de groep en een ervaren begeleider leidt onze tocht in goede banen. Onder een prachtige sterrenhemel - hopelijk opgelicht door het noorderlicht – zitten we vervolgens gehuld in onze warme winterkledij rond het kampvuur voor een origineel outdoor avondmaal. 

Dag 4 • Huskywandeling - ijsvissen - sneeuwsculpturen

Vandaag doen we het een beetje rustiger aan en starten we met een ontspannen huskywandeling langs de mooiste plekjes nabij onze lodge. Onderweg vertelt de gids ons meer over de omliggende natuur en zijn bewoners. Tegen de middag zetten we samen het kampvuur op voor een echte ‘Lapse lunch’. De namiddag staat in het teken van ijs en wat geduld. Met een beetje geluk vangen we een vis tijdens het ijsvissen, die onze kok de avond zelf klaarmaakt bij het avondmaal, verser kan niet! Bij de sessie sneeuwsculpturen laten we onze creativiteit de loop en leren we onder begeleiding de kneepjes van het ijssculpturen. Al genietend van ons laatste avondmaal praten we met zijn allen nog even na over de fantastische ervaringen van de laatste dagen. Wie weet verschijnt het noorderlicht later die avond (opnieuw) bij het nuttigen van een drankje in de gezellige bar met het knisperende haardvuur op de achtergrond.  

Dag 5 • Tärendö - Kittilä - België

Eenmaal het uitgebreide ontbijt genuttigd, keren we met een pak wonderlijke winterse herinneringen terug naar Kittilä, waar we onze rechtstreekse vlucht nemen naar Brussel.

 

Inbegrepen

INBEGREPEN

 • Transfer van bij u thuis heen en terug
 • Rechtstreekse vlucht Brussel – Kittilä - Brussel
 • Alle lokale transfers
 • Excursies zoals beschreven in het programma
 • Gebruik luxe warme kledij, winterboots, dons handschoenen & muts
 • Noorderlicht-app met real-time voorspelling
 • Uitgebreide info bij de reisdocumenten
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

PRAKTISCH

 • Voor het besturen van de sneeuwscooter is een rijbewijs B van toepassing

Niet inbegrepen

NIET INBEGREPEN

 • Privé-sauna & jacuzzi-sessie, ter plaatse te reserveren
 • Extra materiaalverzekering (± € 32 pp)

ARCTIC RIVER LODGE

Ligging: rustig gelegen aan een meer midden in de bossen

Uitrusting: gezellige lodge in Scandinavische stijl met restaurant, bar, gemeenschappelijke lounge met haardvuur, sauna en jacuzzi, comfortabele kamers voorzien van badkamer met douche, toilet, verwarming, gratis wifi

Maaltijden: volpension vanaf de 1e dag het middagmaal (soepmaaltijd) t.e.m. de 5e dag het ontbijt + 1 x outdoor avondmaal. Koffie, thee en bessensap bij de maaltijden, mineraalwater de hele dag beschikbaar